När tillkom källan? Några exempel på när källan kan användas!

När publicerades källan i innehållet?

En annan viktig sak som är bra att tänka på när man tar en källa är att se hur gammal den verkligen är. Det som då kan kollas är när exempelvis en faktabok är skriven eller när en viss webbplats samt webbsida är gjord. Detta blir väldigt väsentligt om du som läsare och arbetare sker efter uppgifter som är dagsaktuella för att kunna använda det.

På varje hemsida som finns brukar det längst ner på sidan stå när materialet uppdaterades senaste och eventuellt vad det var som lades till. Här är det viktigt att observera att det datumet som står där ändras per automatik eller när man gör små ändringar i texten också. Det här behöver inte på något sätt betyda att någon har tittat på hela innehållet som finns på webbsidan, utan det kan enbart vara ändringar som rör sig om att man har ändrat stavfel.

Går en källa att använda som man har hittat?website-1624028_960_720

Idag finns det egentligen inte några oanvändbara källor, dina egna behov samt syften styr vilka källor som du vill använda.

  • Många källor vill sälja något, ibland syns den kommersiella webbplatsen tydligt och på vissa ställen är den mer dold. Detta betyder inte på något sätt att det här ska undvikas.
  • Använd fler vinklade eller tendentiösa källor. En fråga kan bli belyst ur flera andra perspektiv.
  • Allt som finns hos vissa källor är inte intressant för alla och har olika målgrupper. Är du yngre vill du kanske inte läsa samma information som pensionärer kan läsa exempelvis.
  • Om den senaste informationen krävs kring börskurser eller matpriser så vill man helst undvika att läsa föråldrad information. Ska däremot historia studeras, kan både nytt som gammalt material vara till nytta.

Genom att klicka sig på denna länk http://www.ace-ten.com/sv/ kan man spela lite på casino och se till att hemsidan utvecklas ännu mer med fler artiklar vilket skulle vara enormt nöje för många.